Om oss

Näsbön Nöt&Get drivs av Anders och Elisabet Forsdahl. Till vår hjälp har vi Anders pappa och några anställda.Bodalskött 2013-07-05
Anders har växt upp på gården och är lantmästare. Han har under årens lopp varvat mellan utbildning och att jobba hemma. Anders ansvarsområden är allt pappersarbete, diverse maskinreparationer, svetsning och övergripande planering.

Bodalskött 2013-07-05
Elisabet är också lantmästare och har huvudansvaret för getternas dagliga tillsyn. Mjölkning, utfodring, klövvård och liknande är vardagssysslorna, samt guidning hos djuren när vi får besökare. Erfarenhet från mjölkkor, smågrisuppfödning, några stora fårbesättningar och naturbrukslärare kommer väl till pass.
Rune

 

 

 

 

Pappa Rune hjälper till med tjurarna, fixar trasiga utgödslingar och allmänna servicesysslor. Han har tidigare haft en hel del förtroendeuppdrag inom lantbruksnäringen och politiskt och verkar gilla att vara bondepensionär. Givetvis lantmästare.
IMG_7701

Albin sköter tjurarna och blandar foder. Han kör också en hel del traktor under sommarsäsongen. Denice och Johanna är tjejerna som hjälper oss med getterna. Mjölkning och utfodring samt allmän tillsyn är deras vardagssysslor.